Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

De 9 læsninger med Aalborg Brass Quintet

DEC
06

De 9 læsninger med Aalborg Brass Quintet


Dato Onsdag d. 6. december 2023, kl. 19:30
Sted Ferslev Kirke, Rævedalsvej 1, 9230 Svenstrup J
Medvirkende
Tine Zinck Damgaard
De 9 læsninger med Aalborg Brass Quintet

De ni læsninger er oprindelig en engelsk tradition, der gennemførtes første gang en lillejuleaften i 1880 i en simpel trækirke i Cornwall. 

Konceptet bredte sig i England og blev kaldt The Festival of Nine Lessons and Carols. Særlig kendt er gudstjenesten i King's College Chapel i Cambridge, der siden 1918 er blevet afholdt hver juleaften med deltagelse af det berømte kor King's College Choir.

 Fra 1928 er den blevet radiotransmitteret til store dele af verden til glæde for millioner af lyttere. Selv i krigsårene fra 1940 til 1945 blev udsendelserne gennemført på trods af, at kirken var uden opvarmning, da de meget kostbare glasmosaikker i vinduerne var taget ned på grund af frygt for bombninger. 

De ni læsninger har vundet indpas i den danske folkekirke siden slutningen af 1900-tallet og afholdes i adventstiden med en stemningsfuld musikgudstjeneste, hvor der læses stykker fra Bibelen, vekslende med musikindslag og fællessalmer.

Gennem de ni læsninger fortælles de historier, der danner baggrund for vores julefejring; fra skabelsen, syndefaldet, profetien om frelserens komme til bebudelsen og juleevangeliet.

Denne aften i Ferslev Kirke vil lokale sognebørn læse teksterne, mens Aalborg Brass Quintet står for de musikalske indslag. 

Aalborg Brass Quintet er en klassisk messingkvintet med et repertoire, der spænder bredt, lige fra renæssance til jazz. Den blev dannet i 2008 og består af fem konservatorieuddannede klassiske musikere, der til dagligt arbejder som professionelt udøvende musikere i henholdsvis Aalborg Symfoniorkester, Prinsens Musikkorps og som freelancer 

Kom og lyt til tekst og fantastisk musik og vær med til at synge nogle af adventens og julens skønne salmer.